Använda offentlig plats - förfrågan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Planerar du att använda offentlig plats i Mora kommun? Då kan du börja med att göra en förfrågan till kommunen innan du tar steget att ansöka om tillstånd hos polisen.

Offentlig plats inkluderar en mängd olika platser som gator, torg och parker. Här finns möjlighet att arrangera aktiviteter såsom uteserveringar, försäljning och evenemang. Innan du går vidare till att ansöka hos polisen, är det klokt att göra en förfrågan till Mora kommuns teknik- och serviceförvaltning. De kan bekräfta platsens lämplighet och ge vägledning om utformning och detaljer.

Beroende på din verksamhet kan det även krävas andra tillstånd, som bygglov eller alkoholserveringstillstånd. För att säkerställa en smidig process, se till att du har alla nödvändiga tillstånd i ordning och att du följer gällande regler när du använder offentlig plats.

Företagare - logga in med din egen e-legitimation
Som företrädare för ett företag så använder du din egen e-legitimation för att logga in i e-tjänsten, exempelvis Mobilt BankID. I e-tjänsten kan du välja att hämta företagsuppgifter från Bolagsverket, Statistikmyndigheten SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Relaterad information
Så här hämtas dina företagsuppgifter (bolagsverket.se).

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa